Potřebujete poradit?

Náš e-shop je ověřen zákazníky. Přečtěte si nedávné recenze na Heuréce.
Články, které povzbudí a potěší na duši najdete na Dobrém jitru.
Když chci pomoci bytostem v nouzi tak vím, že se můžu obrátit na organizaci ADRA.
Chci se více dozvědět o zdraví z kvalitních zdrojů podložených skutečnými daty. Proto navštěvuji Prameny zdraví.
Nerad čtu, ale rád se dívám na videa. Proto je pro mě ideální Hope TV.
Zázvor
Zázvor – není s určitostí možné říci odkud zázvor pochází, ale víme, že se v Indii a Číně používá více než 3000 let.
Zázvor je potravina “zahřívací”, takže urychluje metabolismus, proto se doporučuje při problémech s nadváhou. Zázvor má antioxidační a antiseptické účinky.
Jak si zázvor připravit? Je mnoho možností, sušený zázvor používáme do takzvané číny, polévek, omáček a možná námi už málo známých zázvorek. Čerstvý a kandovaný je výborný na přípravu čaje: kousek zázvoru nastrouháme nebo nakrájíme, zalijeme horkou vodou a necháme 10min. louhovat, přidáme citrón nebo rakytníkovou šťávu a med. K přímému použití: pomalu žvýkáme. Dále na přípravu výborné osvěžující limonády do letních horkých dnů: kousek čerstvého zázvoru nastrouháme, přidáme čerstvě vymačkanou šťávu z citrónů (dle chuti) a dolijeme minerálkou. Podle chuti můžeme osladit, ale není třeba.
Ale nic se nemá přehánět, a se zázvorem obzvlášť. Máme tu radu od vynikající komičky pro nás s výstižným jménem, Stella Zázvorková. S kořením je to jako s každou slastí v životě. Musí se požívat opatrně, s mírou, pro dobro a ne pro zlo. Když se cokoli přežene, je to na škodu věci.
Použity výňatky z knihy Hany Synkové s názvem Koření proti choření.