Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Potřebujete poradit?

Andrea Nadrchalová
Andrea Nadrchalová
+420 739 227 998 (Po-Pá, 8-16 hod.)
Skvělé odkazy

Náš e-shop je ověřen zákazníky. Přečtěte si nedávné recenze na Heuréce.https://obchody.heureka.cz/rajorisku-cz/recenze/

Články, které povzbudí a potěší na duši najdete na Dobrém jitru.

Když chci pomoci bytostem v nouzi tak vím, že se můžu obrátit na organizaci ADRA.

Chci se více dozvědět o zdraví z kvalitních zdrojů podložených skutečnými daty. Proto navštěvuji Prameny zdraví.

Nerad čtu, ale rád se dívám na videa. Proto je pro mě ideální Hope TV.

Banán

Zobrazuji 1-3 z 3
  • Banán baby kousky - natural - energetický štítek
Banán baby kousky - natural
cena od 42,00 Kč
cena od 36,52 Kč bez DPH
cena od 42,00 Kč
cena od 36,52 Kč bez DPH
skladem
  • Banánové plátky - energetický štítek
Banánové plátky
cena od 42,00 Kč
cena od 36,52 Kč bez DPH
cena od 42,00 Kč
cena od 36,52 Kč bez DPH
skladem
  • Banánové plátky - lyofilizované - energetický štítek
Banánové plátky - lyofilizované
cena od 47,00 Kč
cena od 40,87 Kč bez DPH
cena od 47,00 Kč
cena od 40,87 Kč bez DPH
skladem
Produktů na stránku 56112168

Banány jsou jedním z nejvýživnějších plodů na této planetě.

banánech jsou nejvíce zastoupeny sacharidy, které se v nezralých plodech vyskytují převážně ve formě škrobu a během zrání se mění na jednodušší cukry: sacharózu, glukózu a fruktózu. Ve zralých banánech zůstává škrobu jen asi 1 %, které při trávení nevyvolává žádné těžkosti. Zato nezralé banány kvůli vysokému obsahu škrobu je velmi důležité dobře pokousat. V banánech je jen velmi málo proteinů a tuků.

Banány obsahují významné množství vitaminů skupiny B, hodně hořčíku. Asi tři středně velké banány poskytnou doporučenou denní dávku vitaminu B6 a jeden gram draslíku (1 000 mg). Obsahují podstatné množství vitaminu C, B1, B2, E, kyseliny listové a minerálů, ze kterých je nejcennější draslík, hořčík a železo. Mají 400 mg draslíku a 1 mg sodíku na 100 g jedlé části, což je vůbec nejlepší poměr těchto dvou látek, který se v potravinách rostlinného původu nachází.

Jak rozpustná, tak nerozpustná vláknina je v banánech zastoupena ve významném množství.

Banány obsahují i malé množství serotoninu.

Na rozdíl od rafinovaných cukrů jsou cukry v banánech absorbovány pomaleji a nezpůsobují prudký nárůst hladiny glukózy v krvi.

Použity výňatky z knihy Encyklopedie léčivých potravin, vydavatelství Advent-Orion.